LSP Toestemming

Veelgestelde vragen

Dat is Huisartsencoöperatie West-Brabant. Het samenwerkingsverband van huisartsen in Westelijk West-Brabant: www.hcwb.nl

Nee, dat is niet het geval. U geeft uiteindelijk via de website ‘volgjezorg.nl’ daadwerkelijk toestemming voor het LSP bij uw eigen huisartsenpraktijk. De website volgjezorg.nl zorgt dat uw toestemming op een veilige wijze terecht komt bij uw eigen huisartsenpraktijk.

Hoogstwaarschijnlijk is uw huisartsenpraktijk geen lid van Huisartsencoöperatie West-Brabant of valt deze buiten onze regio. Kijk op www.volgjezorg.nl – hoe uw de LSP-toestemming alsnog kan verstrekken.

Nee, dit is niet mogelijk. Uitsluitend uw eigen huisarts, waar u bent ingeschreven kan de toestemming juist verwerken in zijn systeem.

Het LSP staat voor het Landelijk Schakelpunt. Via het LSP worden uw medische gegevens uitgewisseld tussen verschillende ICT-systemen van verschillende zorgverleners in Nederland. Dit is belangrijk zodat iedere zorgverlener goed op de hoogte is van uw actuele medische situatie. De gegevens worden alleen opgehaald als dit noodzakelijk is voor uw eigen behandeling. Bijv. in een acute situatie, als u een ongeval heeft gehad. U geeft toestemming voor het LSP bij uw eigen apotheek én huisartsenpraktijk. Het gaat dus om twee losse zogenaamde ‘LSP-toestemmingen’. Meer informatie over het LSP kunt u hier terugvinden: https://kennisbank.patientenfederatie.nl/app/answers/detail/a_id/471/~/landelijk-schakelpunt-lsp/

Het LSP wordt beheerd door de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). VZVZ is een vereniging van koepelorganisaties in de Nederlandse gezondheidszorg en van hun patiënten.

Ja, dat klopt. Deze tijdelijke maatregel was verbonden aan de coronapandemie. Er is nu geen reden meer om deze tijdelijke maatregel in stand te houden. We keren terug naar de gewone situatie die wettelijk geregeld is. U dient expliciet toestemming te geven voor het LSP bij uw eigen huisartsenpraktijk, waar u bent ingeschreven.

Ja, dat is in te zien via deze URL: https://persoonlijk.volgjezorg.nl/Dashboard – onder het kopje ‘Uitwisselingen’.

Ja, dat is in te zien via deze URL: https://persoonlijk.volgjezorg.nl/Dashboard – onder het kopje ‘Toestemmingen’.

Als uw toestemming zichtbaar is in het persoonlijke dashboard, dan hoeft u niet opnieuw toestemming te geven aan uw huisartsenpraktijk.

Afhankelijk van de doorlooptijd bij de huisartsenpraktijk kan dit maximaal 10 werkdagen duren. Zodra de toestemming is verwerkt, dan ontvangt u een bevestiging vanaf het e-mailadres info@volgjezorg.nl.

HCWB - © 2024